Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat legt functie neer vanwege gezondheidsredenen

Met ingang van woensdag 13 maart legt wethouder Joanne Blaak – Van de Lagemaat om gezondheidsredenen haar functie als wethouder van gemeente Hoeksche Waard neer. “Het werk van een wethouder vraagt om een goede conditie, en helaas is die van mij al een langere periode niet in orde”, licht de wethouder toe. “Met veel plezier heb ik deze mooie functie de afgelopen 5 jaar vervuld en het besluit valt me zwaar. Ik dank de gemeenteraad, de griffie, het college, de ambtelijke organisatie en de vele maatschappelijke partners voor het in mij gestelde vertrouwen en de samenwerking.”

Het college van burgemeester en wethouders vindt het spijtig dat de wethouder deze beslissing heeft moeten nemen, maar begrijpt en ondersteunt uiteraard dat het belang van gezondheid altijd vooropstaat. Het college bedankt wethouder Blaak voor haar energie en enorme inzet op haar portefeuilles zorg, volksgezondheid en gezondheidszorg, jeugd en jeugdzorg, welzijn en inclusieve samenleving.

Voorlopig worden de portefeuilles van wethouder Blaak waargenomen door de collegeleden. Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich op het invullen van de ontstane functie.